Запрет на рыбалку в Украине в 2014 году - Страница 2 - РыбалкаВоскресенье, 19.05.2024, 20:07

Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Запрет на рыбалку в Украине в 2014 году - Страница 2 - Рыбалка | Регистрация | Вход
форум о рыбалке
[ Новые сообщения · Участники · Форум Рыбалка · Поиск · RSS ]

  • Страница 2 из 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Рыбалка » форум о рыбалке » Рыбалка » Запрет на рыбалку в Украине в 2014 году (запрет на вылов рыбы в Украине 2014)
Запрет на рыбалку в Украине в 2014 году
ukr-turizmДата: Воскресенье, 23.03.2014, 11:26 | Сообщение # 16
Группа: Удаленные





Про запрет на ловлю рыбы в Полтавской области 2014

Про встановлення весняно – літньої заборони
на лов риби, інших водних біоресурсів
у рибогосподарських водних об’єктах,
підконтрольних Полтаварибоохороні у 2014 році

З метою забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції і місць природного відтворення (нерестовищ) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах підконтрольних Полтаварибоохороні, відповідно до статті 10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», пунктів 3.14, 3.15, 4.4, 4.14.3, 5.3 «Правил любительського і спортивного рибальства», затверджених наказом Держкомрибгоспу від 15.02.1999 р. № 19, зареєстрованим в Мін’юсті 28 квітня 1999 р. за № 269/3562,-

НАКАЗУЮ:

1. Встановити терміни заборони на лов (добування) риби у весняно-літній період природного відтворення (нересту) в 2014 році на підконтрольних управлінню водних об`єктах Полтавської області у такі строки:
- Дніпродзержинському водосховищі в межах підконтрольної території - з 1 квітня по 9 червня (включно);
- в усіх інших рибогосподарських водних об`єктах в межах підконтрольної території - з 1 квітня по 20 травня (включно).
2. Заборонити в період нересту риби проведення будівельних, днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію та піщано – ракушкової суміші, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій, а також будь-яких робіт на водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах в межах підконтрольної Полтаварибоохорона території.
3. Оголосити нерестовищами ділянки зазначені в додатку до наказу.
4. На період нересту риби в місцях, які оголошені нерестовищами, заборонити пересування всіх плавучих засобів (за винятком установлених судових ходів, транзитного проходу, виконання робіт по встановленню бакенів і у випадках надзвичайної потреби ( шторм, туман, аварія і т.п. ), крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.
5. Дозволити любительський лов риби на період весняно-літньої заборони на лов (добування) водних біоресурсів на Дніпродзержинському водосховищі і малих річках однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з блешнею з берега в межах населених пунктів, за винятком місць нерестовищ, вказаних в додатку до цього наказу.
6. Відділу охорони водних біоресурсів:
- забезпечити належний контроль за охороною риби та інших водних біоресурсів в період нересту;
- розробити спільні заходи по охороні рибних запасів і водних біоресурсів з державною екологічною інспекцією, управліннями МВС та іншими зацікавленими службами.
7. Відділу іхтіології та регулювання рибальства:
- спільно з науково-дослідними установами забезпечити спостереження за ходом нересту риби;
- передавати до Головрибводу узагальнену інформацію про хід нересту 1 числа місяця наступного за звітним (в період нересту);
- проінформувати обласну держадміністрацію про встановлені терміни весняно – літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів.
8. Старшим рибоохороних дільниць (Пілюшенко С.В., Супрученко І.М., Сидоренко В.В., Чепурний В.І.):
- сповістити через ЗМІ населення та зацікавлені підприємства, установи, організації про встановлені терміни весняно – літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів.
9. З наказом ознайомити всіх інспекторів під особистий підпис.
10. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Начальник управління
Полтаварибоохорона О.В. Микитенко

Додаток до наказу
№ 20 від 12.03.2014р.


Перелік нерестовищ
на Дніпродзержинському водосховищі і малих річках,
на яких любительський лов риби
в період нересту заборонений

1. Власівська затока ( лівий берег) – від початку садівничого товариства “Будівник”, включаючи Самусіївські плавні до затоки Кагамлик. Від корінного берегу до форватера ( 600га).
2. Білецьківські плавні (правий берег) – від піонертабору “Чайка” вниз по течії до бувшого рибгоспу “Верхньодніпровець”. Від корінного берегу до о. “Зелений”, “Динька”, “Попівка” – ( 1400 га).
3. Внутрішні затоки о.Шаломай.
4. Івківські плавні ( лівий берег) – від входу в річище Контарево до виходу з річища в р.Псьол – ( 300га ).
5. Від гирла річки Псьол на південну закінченність о.Вовчок вверх до мосту – ( 100 га ).
6. Кам`яно – Потоцькі плавні (правий берег) – від човнової станції КВСЗ – 1 до риббригади № 2 рибгоспу “Вітеко” (на теперішній час база відпочинку «Маяк») – ( 400 га ).
7. Від вантажного річкового порту Комсомольськ ( лівий берег) до Тахтаївського кар`єру, включаючи Саловські, Келебердянські, Григоро – Бригадировські, Солошинські плавні – від корінного берегу до форватера - ( 3500 га ).
8. Чикалівські, Успенські плавні (правий берег) – від Чикалівського кар`єру до Дереївського кар`єру. Від корінного берегу до форватера – ( 4000 га ).
9. Гирло р.Ворскла (лівий берег) – від рибгоспу “Ворсклянське” до мосту біля с. Лучки – (1700 га ).
10. Ворсклянська заплава – плавні від с.Вільховатка до турбази “Жемчужина” (с.Радянське) вглиб водоймища до форватера, включаючи острова Вишняки, Орлянський – ( 6000 га ).
11.Від водозабору Редутського щебневого заводу, вздовж півострова Крячківський з внутрішніми затоками включно з заливом Барбара до пляжу м. Комсомольськ, загальною площею (130 га).

Примітка: в малих річках нерестовищами є всі в межень заплавні водойми річок Псьол, Ворскла в межах Полтавської області, р. Сула на підконтрольній Полтаварибоохороні території.

Начальник управління
Полтаварибоохорона О.В. Микитенко
 
ukr-turizmДата: Понедельник, 24.03.2014, 07:13 | Сообщение # 17
Группа: Удаленные





Запрет в Сумской области. Украина

УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ

І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА В СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Н А К А З

18 березня 2014 року м.Суми № 36

Про встановлення весняно-літньої

заборони на лов риби, інших водних

біоресурсів у рибогосподарських

водних об’єктах підконтрольних

Управлінню охорони, використання

і відтворення водних біоресурсів

та регулювання рибальства

в Сумській області в 2014 році

На підставі ст.10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів»,постанови КМ України «Про затвердження Порядку здійснення любительського і спортивного рибальства» від 18.07.1998 р., згідно з пунктом 8.1. “Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України”, затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 25.05.2007 р. № 91, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 01.06.2007 р. за № 569/13836, та пунктів 3.14., 4.4., 4.5., 4.14.3., “Правил любительського і спортивного рибальства”, затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 15.02.1999 № 19, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.04.1999 за № 269/3562,-

Н А К А З У Ю :

1. Заборонити промислове та любительське рибальство на період нересту риб і розмноження інших водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах, підконтрольних Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Сумській області, у такі строки:

- у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами та іншими проточними в межень водами ) з 01 квітня по 20 травня 2014року включно;

- у всіх водосховищах з 01 квітня по 09 червня 2014 року включно;

- в придаткових водоймах (непроточних при найнижчому рівні води: протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми, в тому числі ті, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) з 01 квітня по 29 червня 2014 року включно.

2. Заборонити всякий лов раків у період виношування ними ікри, личинок, першої линьки з 01 квітня по 09 червня 2014 року включно.

3. Оголосити нерестовищами всі річки, водосховища, придаткові водойми та інші рибогосподарські водні об’єкти Сумської області, які підконтрольні Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Сумській області.

4. На водних об’єктах в період нересту забороняється пересування всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

5. Під час нересту забороняється проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піску, інші роботи, які негативно впливають на стан водойм.

6. В нерестовий період дозволяється любительський лов риби однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега в межах населеного пункту, за винятком місць нересту риби.

7. Інспекторському складу довести до відома відповідних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та оповістити через засоби масової інформації (пресу, радіо, телебачення, інтернет-видання) населення та зацікавлені підприємства, установи, організації про встановлення строків весняно-літньої заборони. Забезпечити здійснення спільних заходів щодо проведення тримісячника з охорони водних біоресурсів; систематично, вести спостереження за нерестом, і станом на 1-е та 15-е числа кожного місяця, подавати інформацію до Управління.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника управління Голдіна М.І.

Начальник О.В.Влезько
 
ukr-turizmДата: Понедельник, 24.03.2014, 07:14 | Сообщение # 18
Группа: Удаленные





Запрет рыбной ловли в Украине 2014 по областях
 
Херсон-рыбалкаДата: Понедельник, 24.03.2014, 20:43 | Сообщение # 19
Лейтенант
Группа: Проверенные
Сообщений: 57
Статус: Offline
Когда начинается запрет на ловлю рыбы в Херсонской области ?

Рыбалка в Херсоне
 
ukr-turizmДата: Вторник, 25.03.2014, 15:15 | Сообщение # 20
Группа: Удаленные





Запрет на лов рыбы в Днепропетровской области 2014

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулюванні
рибальства в Дніпропетровській області
НАКАЗ


2014 р. м. Дніпропетровськ


Про встановлення весняно-літньої заборони лову риби у рибогосподарських водних об'єктах, підконтрольних Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Дніпропетровській області
З метою забезпечення охорони, відтворення водних живих ресурсів у рибогосподарських водних об'єктах, підконтрольних Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Дніпропетровській області, відповідно до Закону України "Про тваринний світ" від 13.12.2001 р. №2894-111, постанови Кабінету Міністрів України від 28.09.1996 р. №1192 "Про затвердження тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства". Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 18.03.1999 р. №33, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.05.1999 р. за №326/3619. Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Державного комітет] рибного господарства України від 15.02.1999 р. №19, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28.04.1999 р. за №269/3562,
НАКАЗУЮ:
1. Заборонити промислове, любительське рибальство з плавзасобів під час руху риби ійа нерест та на період її нересту у водоймах, підконтрольних Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Дніпропетровській області, у такі терміни:
- у Дніпродзержинському і Дніпровському водосховищах, а також інших водосховищах (окрім Каховського водосховища), з 1 квітня по 9 червня 2014 року включно;
- у Каховському водосховищі в межах Дніпропетровської області, з 10 квітня по 18 червня 2014 року включно;
- на річках і в корінних водах (окрім Апостолівського. Нікопольського. Томаківського районів Дніпропетровської області) з 1 квітня по 20 травня 2014 року включно;
на річках і в корінних водах в межах Апостолівського, Нікопольського, Томаківського районів Дніпропетровської області, з 10 квітня по. 29 травня 2014 року включно;
у придаткових системах водних об'єктів (окрім Апостолівського, Нікопольського. Томаківського районів Дніпропетровської області) з 1 квітня по 29 червня 2014 року включно.
- у придаткових системах водних об'єктів в межах Апостолівського, Нікопольського, Томаківського районів Дніпропетровської області з 10 квітня по 8 липня 2014 року включно;
- на водоймах які експлуатуються у режимі спеціальних товарних рибних господарств (окрім Апостолівського, Нікопольського, Томаківського районів Дніпропетровської області), з 1 квітня по 9 червня 2014 року включно;
на водоймах які експлуатуються у режимі спеціальних товарних рибний господарств в межах Апостолівського, Нікопольського, Томаківського районів Дніпропетровської області, з 10 квітня по 18 червня 2014 року включно.
Дозволити любительський лов риби з берега на відведених ділянках водойм, підконтрольних Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів [та регулювання рибальства в Дніпропетровській області, всім громадянам однією поплавковою вудкою з одним гачком та спінінгом у період заборони лову риби у 2014 році, згідно з додатком 1.
Затвердити перелік нерестових ділянок на водоймах, підконтрольних Управлінцю охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальстві в Дніпропетровській області, згідно з додатком 2.
Заборонити під час нересту риби днопоглиблювальні, вибухові, гідротехнічні роботи; видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, а також пересування плавзасоби і у заборонених зонах і на нерестових ділянках, будь-яке перебування громадян, крім суден представників Управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в Дніпропетровській області та інших уповноважених органів які здійснюють охорону водних живих ресурсів.
Вважати таким, що втратив чинність наказ від 05.03.2013 року № 32 "Про встановлення весняно-літньої заборони лову риби у рибогосподарських водних об'єктах, підконтрольних Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Дніпропетровській області.
Інспекторському складу Управління охорони, використання і відтворення водних, біоресурсів та регулювання рибальства в Дніпропетровській області повідомити місцеві адміністрації, населення та заінтересовані підприємства, установи, організації про встановлення термінів весняно-літньої заборони лову риби, перелік ділянок, відведених для любительського рибальства, згідно з додатком 1, та перелік нерестових ділянок на водоймах, підконтрольних Управлінню охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в Дніпропетровській області, згідно з додатком 2.
Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Начальник управління О.В. Жук
 
ukr-turizmДата: Вторник, 25.03.2014, 15:21 | Сообщение # 21
Группа: Удаленные





Запрет на ловлю рыбы 2014 Донецк и Донецкая область
ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА В ДОНЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
НАКАЗ
20 березня 2014 року м. Слов'янськ №26
«Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах Донецької області у 2014 році »
З метою охорони водних біоресурсів у період їх природного відтворення в рибогосподарських водних об'єктах, що знаходяться на території Донецької області відповідно п.2, п.4 ст. 37, ст. 38 Закону України «Про тваринний світ», ст. 10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», згідно зі ст. 4.14.3., 5.3 «Правил любительського и спортивного рибальства", затверджених Наказом Держкомрибгоспу України від 15.02.1999 року № 19, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28 квітня 1999 року № 269/3562 та п. п. 8.1, 8.2, 8.3, «Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об'єктах України», затверджених Наказом Держкомрибгоспу України від 18.03.99 року № 33 і зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 25 травня 1999 року за № 326/3619.
НАКАЗУЮ
1. Затвердити перелік місць масового нересту риби у 2014 році, (надалі - Перелік), що додається, та заборонити промислове та любительське рибальство для фізичних і юридичних осіб під час ходу риби на нерест в усіх водоймищах, підпорядкованих Донецькрибоохороні:
1.1 у водосховищах, технічних водоймах з 1 квітня по 10 червня 2014 року;
1.2 у річках та їх кореневих водах з 1 квітня по 20 травня 2014 року;
1.3 у придаткових водоймах, озерах, старицях, затоках з 1 квітня по 30 червня 2014
року.
2. В нерестовий заборонений період любительське рибальство на водоймах області дозволяється на спеціально визначених ділянках водосховищ та річок з їх придатковою системою водойм, однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом на блешню на водоймах загального користування:
2.1 р. Сіверський Донець на відстані 500 м від Райгородської греблі, включно затока «Апендицит», вниз за течією до скидного каналу Слов'янської ТЕС, від с. Закітне до гирла р. Бахмутка, р. Казенний Торець на всьому шляху, за винятком ділянки від моста у ТОВ їм. Шевченка до нижнього кордону водойми - охолоджувача №1 Слов'янської ТЕС;
2.2 На річках Сухий та Кривий Торець, Кальміус, Кринка, Вовча, Бахмутка, Сухі та Мокрі Яли. 
3. Забороняється організація змагань із спортивного рибальства та підводного полювання в період нересту риби.
4. Заборонити під час нересту проводити у рибогосподарських водних об'єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, проводити забір води без ефективних рибозахисних пристроїв. На ділянках, оголошених органами рибоохорони нерестовищами, згідно Переліку в період нересту заборонити пересування всіх плавучих засобів, за винятком суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.
5. Заборонити лов раків у водоймах Донецької області в нерестовий період, під час виношування ікри, личинок, першої линьки (з 1 квітня по ЗО червня) і другої линьки (з 20 серпня по 30 вересня), а також у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.
6. Сектору оперативної роботи та інспекторському складу Донецькрибоохорони:
6.1 через засоби масової інформації забезпечити оповіщення населення та зацікавлені підприємства, установи і організації та інших юридичних і фізичних осіб про терміни заборони на лов (добування) риби в весняно-літній період їхнього природного відтворення (нересту) у 2014 році;
6.2 посилити охорону водойм, особливо нерестовищ і шляхів підходу до них плідників риб, залучити до охорони водойм користувачів, громадкість, підприємства, установи, організації;
6.3 контролювати знаття з промислу у користувачів СТРГ засобів лову та розміщення їх на складах, а користувачі які мають дозвіл на проведення промислового лову у період нересту, повинні використовувати дозволенні знаряддя лову, відповідно до чинного законодавства не в місцях нересту;
6.4 осіб, які порушують правила заборони лову риби у нерестовий період, притягувати до відповідальності, згідно чинного законодавства;
6.5 щотижня звітувати про хід нересту та подавати відповідну інформацію до відділу ОВБР та іхтіології.
7. Сектору іхтіології подавати на 1 число кожного місяця до Головрибводу інформацію
про хід нересту.
8. Відділу ОВБР подавати оперативну інформацію про виникнення надзвичайних ситуацій до Головрибводу, відповідно до наказу Держрибагентства від 13 грудня № 482.
9. Завідувачу господарства забезпечити належний техстан автотранспорту та
плавзасобів.
 
ukr-turizmДата: Вторник, 25.03.2014, 15:26 | Сообщение # 22
Группа: Удаленные





Запрет на рыбалку 2014 Житомир

УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ

ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА

В ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ

НАКАЗ

13 березня 2014 р. м. Житомир № 18-у

Про встановлення весняно-літньої

заборони на лов риби, інших водних

біоресурсів у рибогосподарських водних

об'єктах Житомирської області у 2014 році

Відповідно до статті 10 Закону України « Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», пп. 8.1, 8.2, 8.3 «Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України», затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України 18.03.99 р. № 33, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 25.05.99 р. за №326/3619, п.п. 3.14, 4.4, 4.14.3, 5.3 «Правил любительського і спортивного рибальства», затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.99 р. № 19, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.04.99 р. за № 269/3562, з метою охорони природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах в зоні діяльності Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області у 2014 році,

НАКАЗУЮ:

1. Встановити весняно-літню заборону на вилов водних біоресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у такі строки:

- на річках та їх притоках з 01 квітня по 20 травня;

- на водосховищах та ставках з 01 квітня по 10 червня;

- у новостворених водних об'єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об'єктів (в межах діяльності управління) з 01 квітня по 30 червня.

2. Заборонити всякий лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню в період з 01 квітня по 20 червня і з 15 липня по 05 вересня, під час виношування ікри, личинок, першої і другої линьок.

3. На період весняно-літньої заборони дозволити любительський і спортивний лов риби з берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок та за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудками з одним гачком або спінінгом.

4. Місцями нересту вважати мілководні, зарослі вищою водяною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки, прибережну рослинність на річках, озерах, водосховищах, штучних водних об’єктах.

5. Заборонити організацію змагань з рибальства та підводного полювання в період нересту риби.

6. Заборонити в терміни, вказані в п.1 наказу, пересування будь-яких плавзасобів, що належать фізичним та юридичним особам, за винятком суден контролюючих органів, що застосовуються для виконання службових обов’язків. Крім цього, заборонити в нерестовий період на акваторії водосховищ і річках проводити гідромеханізовані, днопоглиблювальні, вибухові та інші роботи, добування будівельних матеріалів (піску та ін..).

7. Провести трьохмісячник охорони рибних запасів у водоймах області з 01квітня по 30 червня 2014 року.

8. Державним інспекторам рибоохорони, сектору іхтіології та регулювання рибальства:

8.1. Довести до відома та оповістити через засоби масової інформації населення та зацікавлені підприємства, установи, організації про встановлення строків весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів та проведення трьохмісячника з їх охорони.

8.2. Посилити охорону водойм, особливо нерестовищ і шляхів підходу до них плідників риб. Залучити до охорони водойм користувачів, громадськість, підприємства, установи, організації.

Начальник управління В. Ю. Петренко
 
ukr-turizmДата: Вторник, 25.03.2014, 15:28 | Сообщение # 23
Группа: Удаленные





Запрет на лов рыбы 2014 Харьковская область
и
Места где можно ловить рыбу в запрет в Харьковской области

УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

(ХАРКІВРИБООХОРОНА)

НАКАЗ



12 березня 2014 р. м. Харків № 18



Про встановлення весняно-літньої заборони

на лов риби, інших водних біоресурсів у

рибогосподарських водних об’єктах

Харківської області у 2014 році



Відповідно до Закону України «Про тваринний світ», Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», згідно з пп. 8.1, 8.2, 8.3, 11.1.9, 11.2.1 Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 18.03.1999 р. № 33, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 25 травня 1999 року за № 326/3619, пп. 3.14, 4.4, 4.5, 4.14.3 Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.1999р. № 19 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України від 28.04.1999 року № 269/3562, на підставі Положення про управління охорони використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Харківській області

НАКАЗУЮ:

1. Визначити наступні строки заборони на промисловий, любительський і спортивний лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах, що знаходяться в зоні діяльності управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Харківській області:

- з 1 квітня до 10 червня 2014 року на водосховищах (любительський лов з 1 квітня по 10 червня 2014 року);

- з 1 квітня до 21 травня 2014 року на річках, вкорінних водах (любительський лов з 1 квітня по 20 травня 2014 року);

- з 1 квітня до 30 червня 2014 року в придаткових водах річок (любительський лов з 1 квітня по 30 червня 2014 року);

2. Заборонити лов раків у водоймах Харківської області в нерестовий період, під час виношування ікри, личинок, першої та другої линьок з 1 квітня по 30 червня 2014 року і у період з 20 серпня по 30 вересня 2014 року, а також у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

3. Забороняється організація змагань з рибальства та підводного полювання в період нересту риби.

4. В нерестовий заборонений період любительське рибальство на водоймах області дозволяється на спеціально визначених ділянках водосховищ та річок з їх придатковою системою водойм (додаток 2), однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега.

5. Заборонити під час нересту проводити у рибогосподарських водних об’єктах та в прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, проводити забір води без ефективних рибозахисних пристроїв. На ділянках, оголошених органами рибоохорони нерестовищами (додаток 1) в період нересту заборонити пересування всіх плавучих засобів, за винятком суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

6. Інспекторам та спеціалістам управління:

- проконтролювати припинення вилову риби користувачами водних біоресурсів на водних об’єктах Харківської області та зняття ними усіх знарядь лову з промислу до заходу сонця 31 березня 2014 року.

- довести до відома районних держадміністрацій та оповістити через засоби масової інформації населення, зацікавлені підприємства, установи та організації підконтрольних районів про встановлення строків весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів;

- надсилати до управління інформацію про проходження нересту станом на 25 число кожного місяця в період заборони.

7. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.



Начальник управління В. Резник



Додаток 1

до наказу Управління охорони, використання

і відтворення водних біоресурсів та регулювання

рибальства в Харківській області

від 12 березня 2014р. №18



ПЕРЕЛІК
основних нерестовищ на рибогосподарських водних об’єктах

Харківської області



Р. Сіверський Донець з притоками.

Ділянка р. Сіверський Донець від Печенізької греблі до с. Леб’яже.

Адміністративно-територіальне розташування – Печенізький район.

Рибогосподарське значення – на площі близько 8 га розташоване одне з основних нерестовищ ляща, судака, сазана.

Ділянка р. Сіверський Донець від с. Кицівка до с. Башкирівка.

Адміністративно-територіальне розташування – Печенізький та Чугуївський райони.

Рибогосподарське значення – на площі 5 га розташоване одне з основних нерестовищ ляща, плоскирки.

Ділянка р. Сіверський Донець від мосту автомобільної траси Харків –Ростов до с. Фігурівка.

Адміністративно-територіальне розташування – Чугуївський район.

Рибогосподарське значення – на площі 5 га розташоване одне з основних нерестовищ сазана, ляща.

Ділянка р. Сіверський Донець від гирла р. Уди до греблі ТЕЦ-2 “Есхар”.

Адміністративно-територіальне розташування – Чугуївський район.

Рибогосподарське значення – на площі 3 га розташоване нерестовище судака, окуня.

Ділянка р. Сіверський Донець від с. Гомольша до с. Нижній Бишкин.

Адміністративно-територіальне розташування – Зміївський район.

Рибогосподарське значення – на площі 8 га розташоване одне з основних нерестовищ судака.

Ділянка р. Сіверський Донець в двох кілометрах вище і нижче с. Червоний Донець.

Адміністративно-територіальне розташування – Балаклійський район.

Рибогосподарське значення – на площі 15 га розташовані нерестовища судака, ляща.

7. Ділянка р. Сіверський Донець від с. Студенок до с. Кам’янка.

Адміністративно-територіальне розташування – Ізюмський район.

Рибогосподарське значення – нерестовища і місце нагулу молоді і статевозрілих риб (лящ, судак, щука, білизна, плоскирка та інші).

8. Навкологирловий простір і гирло р. Берека (правої притоки р. Сів. Донець) в районі с. Петрівське.

Адміністративно-територіальне розташування – Балаклійський та Барвінківський райони.

Довжина – 3 кілометри.

Рибогосподарське значення – на площі 6 га розташоване одне із основних нерестовищ ляща, судака, сазана.

9. Річка Оскіл (ліва притока р. Сів. Донець) від гирла до греблі Червонооскільської ГЕС.

Адміністративно-територіальне розташування – Ізюмський район.

Рибогосподарське значення – нерестовища і місце нагулу молоді і статевозрілих риб (лящ, судак, щука, білизна, плоскирка та інші).

10. Затока та система заплавних озер «Косач» від мосту в с. Коропове вверх по течії до озера «Біле» вздовж автотраси Задінецьке — Коропове.

Адміністративно–територіальне розташування – Зміївський район, територія Національного природного парку «Гомільшанські ліси».

Основне нерестовище ляща, сома, щуки, судака, в’язя, синця, головня, лина на площі 18 га.

11. Заплавне озеро «Снитьково» 4 кілометри вверх по течії річки від мосту в с. Коропове.

Адміністративно–територіальне розташування – Зміївський район, територія Національного природного парку «Гомільшанські ліси».

Основне нерестовище ляща, плоскирки, лина на площі 3 га.

12. Затока «Острови» або «Черепаше озеро» на правому березі біля сходів з бази відпочинку заводу ім. Шевченка.

Адміністративно–територіальне розташування – Зміївський район, територія Національного природного парку «Гомільшанські ліси».

Основне нерестовище ляща, плоскирки, лина, краснопірки на площі 3 га.

13. Система мілководь та рукавів р. Сіверський Донець від місця впадіння річки Гомольші (правий берег) до околиць села Черкаський Бишкин (лівий берег).

Адміністративно–територіальне розташування – Зміївський район, територія Національного природного парку «Гомільшанські ліси».

Основне нерестовище судака, ляща, плоскирки, лина, на площі 11 га.

14. Заплавне озеро «Біле» (правий берег) біля місця впадіння річки Гомольша в р. Сіверський Донець.

Адміністративно–територіальне розташування – Зміївський район, територія Національного природного парку «Гомільшанські ліси».

Основне нерестовище судака, ляща, плоскирки, лина.

15. Ділянка річки від радіофізичної обсерваторії (правий берег) та Задонецького лісництва (лівий берег) до причалу човнів біля пляжу колишньої бази Харківського турбінного заводу.

Адміністративно–територіальне розташування – Зміївський район, територія Національного природного парку «Гомільшанські ліси».

Основне нерестовище ляща, плоскирки, лина.

16. Усі інші мілководні ділянки річки вздовж правого та лівого берегів (крім меж наведених у додатку 2).



Печенізьке водосховище

Адміністративно-територіальне розташування – Вовчанський та Печенізький райони

1. Система мілководь і островів у верхів’ях водосховища від с. Стариця до с. Рубіжне по правому березі та до с. Петрівське – по лівому березі (включаючи берег, що лежить поблизу останньої затоки).

Адміністративно-територіальне розташування – Вовчанський район.

Площа – 380 га.

Рибогосподарське значення – одне із найбільш цінних нерестовищ промислових видів риб (судака, ляща, щуки, плітки та інші), місце нагулу їх молоді.

2. Кулаківська затока – на лівому березі водосховища в районі с. Першотравневе до островів.

Адміністративно–територіальне розташування – Вовчанський та Печенізький райони.

Площа – 350 га.

Рибогосподарське значення – одне із нерестовищ промислових видів риб, місце нагулу і зимівлі їх молоді.

3. Мартівська затока – на лівому березі водосховища біля с.м.т.Мартове і система мілководь, біля островів вверх та за течією на 5 кілометрів.

Адміністративно–територіальне розташування – Печенізький район.

Площа – 250 га.

Рибогосподарське значення – одне із основних нерестовищ промислових видів риб, місце нагулу, а також зимівлі (гирло затоки) їх молоді.

4. Артемівська затока – на лівому березі в районі с. Артемівка.

Адміністративно–територіальне розташування – Печенізький район.

Площа – 300 га.

Рибогосподарське значення – одне із нерестовищ промислових видів риб, місце нагулу і зимівлі (гирло затоки) їх молоді.

Хотімлянська затока – на лівому березі водосховища біля с.Хотімля.

Адміністративно–територіальне розташування – Вовчанський район.

Площа – 15 га.

Рибогосподарське значення – цінне нерестовище промислових видів риб, місце нагулу їх молоді.

6. Система мілководь і островів по правому березі біля с. Хотімля.

Адміністративно–територіальне розташування – Вовчанський район.

Площа – 15 га.

Рибогосподарське значення – цінне нерестовище промислових видів риб, місце нагулу їх молоді.

7. Ділянка правого берегу від «високовольтних ліній» за течією до Старосалтівської дамби.

Площа – 5 га.

Адміністративно–територіальне розташування — Вовчанський район.

Цінне нерестовище судака, ляща, щуки, сазана, плітки.

8. Усі інші мілководні ділянки водосховища вздовж правого та лівого берегів (крім меж наведених у додатку 2).

Червонооскільське водосховище

Адміністративно-територіальне розташування – Куп’янський, Борівський та Ізюмський райони



1. Прибережні мілководдя у вершині водосховища (правий і лівий берег) від сел. Куп’янськ–Вузлова до Сенківського мосту.

Адміністративно-територіальне розташування – Куп’янський район.

Площа – 1300 га.

Рибогосподарське значення – одне із основних нерестовищ промислових видів риб (лящ, судак, сазан, щука).

Сенківська затока і прилеглі мілководдя.

Адміністративно-територіальне розташування – Куп’янський район, с. Сеньково.

Площа – 240 га.

Рибогосподарське значення – одне із основних нерестовищ промислових видів риб водосховища.

3. Одноребрівська затока (або Борівська затока) і прилеглі мілководдя в центральній частині водосховища на його лівому березі між с. Новоплатонівка і с.м.т. Борова.

Адміністративно-територіальне розташування – Борівський район.

Площа – 90 га.

Одне із основних нерестовищ і місце нагулу промислових видів риб.

4. Урочище “Великий острів” – система мілководь на лівому березі в районі с.м.т. Борова.

Адміністративно-територіальне розташування – Борівський район.

Площа – 150 га.

Одне із основних нерестовищ і місце нагулу промислових видів риб.

Солонянська затока – система мілководь на лівому березі в районі с.м.т Борова.

Адміністративно-територіальне розташування – Борівський район.

Площа – 450 га.

Одне із основних нерестовищ і місце нагулу молоді промислових видів риб.

6. Ділянка на лівому березі в низів’ї водосховища біля с. Піски-Радьківські. Система мілководь і група островів.

Адміністративно-територіальне розташування – Борівський район.

Площа – 150 га.

Одне із основних нерестовищ і місце нагулу промислових видів риб.

7. Лозівська затока – на лівому березі в низів’ї водосховища із системою мілководь і групою островів.

Адміністративно-територіальне розташування – Ізюмський район на кордоні з Донецькою областю.

Площа – 500 га.

Рибогосподарське значення — одне із основних нерестовищ і місце нагулу молоді промислових видів риб.

8. Усі інші мілководні ділянки водосховища вздовж правого та лівого берегів (крім меж наведених у додатку 2).



Краснопавлівське водосховище

Адміністративно-територіальне розташування – Лозівський та Первомайський райони

Верхів’я водосховища та усі мілководні ділянки вздовж правого та лівого берегів (крім меж наведених у додатку 2).

Рибогосподарське значення – основні нерестовища ляща, сазана, судака.



Орільське водосховище

Адміністративно-територіальне розташування – Лозівський район

Верхів’я водосховища та усі мілководні ділянки вздовж правого та лівого берегів (крім меж наведених у додатку 2).

Рибогосподарське значення – основні місця нересту та нагулу молоді ляща, сазана, судака.



На всіх інших водосховищах, річках та їх кореневих водах

Адміністративно-територіальне розташування – Харківська область

Верхів’я та усі мілководні ділянки (крім меж наведених у додатку 2).

Рибогосподарське значення – місця нересту та нагулу молоді цінних видів риб.

Головний спеціаліст сектора іхтіології

та регулювання рибальства

Харківрибоохорона А.В. Глуховєров

Старший науковий співробітник

НДІ біології ХНУ ім. В.Н. Каразіна А.М. Колесник

ПОГОДЖЕНО:

Директор науково-дослідного інституту

біології ХНУ ім. В.Н. Каразіна,докторбіологічних наук

__________________________ А. Божков



Додаток 2



до наказу Управління охорони, використання і

відтворення водних біоресурсів та регулювання

рибальства в Харківській області



від 12 березня 2014 р. №18

ПЕРЕЛІК

ділянок водойм, виділених для любительського лову риби у період

весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у

рибогосподарських водних об’єктах Харківської області у 2014 році



На Печенізькому, Червонооскільському, Краснопавлівському, Орільському водосховищах, річці Сіверський Донець з її

придатковою системою водойм, а також на всіх інших водосховищах,

річках та їх кореневих водах області:

- в межах територій баз відпочинку та населених пунктів, що безпосередньо прилягають до водойми.



Головний спеціаліст сектора іхтіології

та регулювання рибальства

Харківрибоохорона А.В. Глуховєров

Старший науковий співробітник

НДІ біології ХНУ ім. В.Н. Каразіна А.М. Колесник

ПОГОДЖЕНО:

Директор науково-дослідного інституту

біології ХНУ ім. В.Н. Каразіна,докторбіологічних наук

______________________ А. Божков
 
ukr-turizmДата: Вторник, 25.03.2014, 15:36 | Сообщение # 24
Группа: Удаленные





Запрет 2014 в Хмельницкой области. Украина

ТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ

(ДЕРЖРИБАГЕНТСТВО)

Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів

та регулювання рибальства в Хмельницькій області

НАКАЗ



19 березня 2014 року м. Хмельницький № 32



«Про встановлення весняно-літньої

заборони на лов риби, інших водних

біоресурсів у рибогосподарських водних

об'єктах Хмельницької області в 2014 році»



Відповідно до Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» від 08.06.2011 року, постанови Кабінету Міністрів України від 28 вересня 1996 року №1192 «Про затвердження Тимчасового порядку ведення рибного господарства і здійснення рибальства», згідно п.п.8.1,8.2,8.3 «Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об'єктах України», затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 18.03.1999 року № 33 і зареєстрованих в Мінюсті України 25 травня 1999 року за № 326/3619, п.п. 3.14, 4.4, 4.14.3, 5.3 «Правил любительського і спортивного рибальства» затверджених наказом Держкомрибгоспу № 19 від 15.02.1999року, зареєстрованих в Мінюсті України за № 269/3562 від 28.04.1999р,

Наказую:

1. Встановити весняно-літню заборону на вилов водних біоресурсів на період нересту риби і відтворення інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області у 2014 році:

1.1. Любительський та спортивний вилов водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах підконтрольних Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Хмельницькій області у такі строки:

· В усіх водосховищах, озерах, ставках з 01 квітня по 10 червня (включно) 2014 року;

· У всіх річках та їх кореневих водах з 01 квітня по 20 травня (включно) 2014 року, а в придаткових системах водойм (протоки, гирла, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені ) з 01 квітня по 30 червня (включно) 2014 року.

1.2. Промисловий вилов водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах підконтрольних Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Хмельницькій області у такі строки:

· У Дністровському водосховищі – з 01 квітня по 30 червня (включно) 2014 р.

· У водоймі – охолоджувачі Хмельницької АЕС – з 01 квітня по 28 травня (включно) 2014 р.

1.3. У період виношування річковим раком ікринок, личинок, заборонити вилов - з 01 квітня по 20 червня 2014 р. (включно).

2. Інспекторському складу, сектору іхтіології та регулювання рибальства Хмельницькрибоохорони даний наказ довести до відома райдержадміністрацій, громадських об’єднань (УТМР) та оповістити через засоби масової інформації населення та зацікавлені підприємства, установи, організації про встановлення строків весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів і про проведення дво-тримісячників з їх охорони. Інформацію про проведену роботу та копії опублікованих матеріалів надати до Хмельницькрибоохорони до 28 березня 2014 року.

2.1. Інспекторському складу відповідно до затверджених планів спільно з правоохоронними органами, райдержадміністраціями, рибодобувними організаціями та громадськими об'єднаннями (УТМР) провести дво-тримісячники з охорони водних біоресурсів в період заборони їх вилову.

2.2. Заборонити організацію змагань з рибальства та підводного полювання в період нересту риби.

2.3 Заборонити під час нерестового періоду проводити у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області та прибережних захисних смугах днопоглиблювальні, вибухові, бурові, сейсмологічні роботи, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, а також заборонити пересування будь-яких плавзасобів, за винятком проходу фарватером, транзитного проходу, виконання робіт по встановленню бакенів у випадках надзвичайної потреби (шторм, туман, аварія і т.п.) крім суден спеціально-уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

2.4. В нерестовий заборонений період любительське рибальство дозволити на спеціально визначених Хмельницькрибоохороною ділянках водойм однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега, згідно додатку № 1.

2.5. Інспекторському складу Управління систематично вести спостереження за ходом нересту і станом на 25-те число кожного місяця подавати інформацію до Хмельницькрибоохорони.

2.6. Довести до відома суміжних областей, які межують з Хмельницькою областю інформацію щодо встановлених термінів заборони на вилов водних біоресурсів на межуючих водних об'єктах.

3. Начальнику відділу охорони водних біоресурсів Хмельницькрибоохорони Бугриму В.О. забезпечити контроль за організацією та проведенням заходів з охорони відтворення водних біоресурсів у нерестовий період 2014 року.

4. Сектору юридичного забезпечення та роботи з персоналом ознайомити відповідальних осіб з наказом особисто під підпис.

5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.



Начальник

Хмельницькрибоохорони С.О. Савіцький



Додаток до наказу № 32 від 19.03.2014 р.



Перелік Ділянок водойм Хмельницької області,

де спортивно - любительське рибальство дозволено в нерестовий період 2014 року

з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом

Дністровське водосховище:

1.Дністровське водосховище в районі с. Сокіл 1 км. в верх по Дністровському водосховищу;

2.р. Смотрич в адміністративних межах с. Устя ;

3. Від дачного масиву Лука Врублівецька вниз і вверх 1км;

4. Туристичний комплекс «Ксенія» вниз по течії 1 км і проти течії 1км.

5. Від Гораївського водозабору – до с. Гораївка;

6. Дністровське водосховище р-н с. Стара Ушиця від спортивної бази до високовольтної лінії.

7. Від с. Пижівка до с. Лоївці.

8. Від с. Березівка вверх по течії до с. Шибутинці р. Данилівна.

9. База відпочинку с. Куражин проти течії 1 км.

10. База відпочинку с. Рудківці вниз по течії 2 км.

Мислятинське водосховище

Від с. Мислятин до с. Дібровка.

р. Бужок

500 м. нижче мосту с. Моломоленці до 500 метрової охоронної зони верховинної споруди ставка «Анаставці верхні».
 
ukr-turizmДата: Вторник, 25.03.2014, 17:52 | Сообщение # 25
Группа: Удаленные





Запрет на вылов рыбы в 2014 году Ровненская область (Ровно)

Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах, підконтрольних Рівнерибоохороні на 2014 рік
У відповідності до статей 10, 17 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», ст. 38 Закону України «Про тваринний світ» та керуючись пунктами 8.1., 8.2., 8.3. Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об'єктах України, затверджених наказом Держкомрибгоспу України № 33 від 18.03.1999 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України за № 326/3619 від 25.05.1999 року, пунктами 3.14., 4.4., 4.14., 4.14.3., 5.3. Правил любительського та спортивного рибальства затверджених наказом Держкомрибгоспу України № 19 від 15.02.1999 року, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України за № 269/3562 від 28.04.1999 року, пунктами 4.23., 6.19., 9. Положення про Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Рівненській області, що затверджене наказом Держрибагентства України № 215 від 19.04.2012 року з метою здійснення державного контролю за охороною водних біоресурсів під час їх природного відтворення, сприяння збільшенню їх запасів у рибогосподарських водних об'єктах в зоні контролю Рівнерибоохорони,
НАКАЗУЮ:
1. Заборонити здійснення промислового, любительського і спортивного . рибальства, а також добування водних біоресурсів у водних об'єктах Рівненської області на час ходу риби на нерест і па період ікрометання в такі строки:
- з 01 квітня по 20 травня - на річках області та їх кореневих водах;
- з 01 квітня по 10 червня - на озерах, водосховищах, інших водоймах;
- з 01 квітня по 30 червня - в придаткових водах річок.
2. Заборонити лов (добування) раків у водних об'єктах Рівненської області в період виношування ікри, личинок, першої та другої линьок в такі строки:
- з 01 квітня по 30 червня;
- з 20 серпня по 30 вересня.
3. Нерестовищами вважати ділянки водойм де відбувається нерест риб, зокрема:
- мілководні, зарослі м'якою водною рослинністю або закорчовані ділянки водойм;
- глибоководні ділянки водойм з турбулентним рухом води, кам'янистим та піщаним дном;
- стариці, заплави та заливні луки на річках, озерах, водосховищах та інших водоймах.
4. Дозволити любительське рибальство, на водоймах загального користування та водоймах закріплених за громадськими організаціями, що об'єднують рибалок любителів, з берега за межами нерестовищ однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком або спінінгом.
5. Заборонити громадянам, підприємствам, установам та організаціям використання плавзасобів в межах нерестовищ, крім суден уповноважених органів, що здійснюють охорону водних біоресурсів, підрозділів державної прикордонної служби України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
6. Відділу охорони водних біоресурсів (Шулім В.Л.) до 25.03.2014 року розробити заходи щодо охорони нерестуючої риби та інших водних біоресурсів в зоні діяльності Рівнерибоохорони та відпрацювати взаємодію з природоохоронними, правоохоронними органами та громадськістю в межах планів проведення спільних заходів.
7. Сектору іхтіології та регулювання рибальства (Орел А.М.) до 25.03.2014 року розробити план заходів щодо покращення умов відтворення водних біоресурсів в зоні діяльності Рівнерибоохорони із залученням природоохоронних органів, наукових установ та громадськості.
8. Відділу охорони водних біоресурсів (Шулім В.Л.), сектору оперативної роботи (Ціхоцький В.Ф.) забезпечити контроль щодо:
- забезпечення виконання заходів щодо збереження водних біоресурсів у водоймах області в нерестовий період;
- проведення постійного контролю за недопущенням спеціального та незаконного використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах на період нересту;
- проведення у рибогосподарських водних об'єктах та прибережних смугах днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт та інших видів робіт, що можуть негативно вплинути на стан водних біоресурсів та нерестовищ;
- спрацювання рівнів води в Млинівському, Хрінницькому та інших водосховищах, річках Прип'ять, Стир, Горинь, Іква, Случ, ставах загальнодержавного значення;
- систематичного ведення спостережень за ходом нересту та щомісячною подачею відповідної інформації до сектору іхтіології та регулювання рибальства;
- оповіщення населення через засоби масової інформації (газети, радіо, телебачення, мережу Інтернет) про встановлення забороненого нерестового періоду у взаємодії з діловодом (Єнич Ю.В.).
9. Сектору іхтіології та регулювання рибальства (Орел А.М.) узагальнювати та надсилати до Головрибводу інформацію про хід нересту водних біоресурсів у підконтрольних водних об'єктах області (щомісячно на 1 число в період нерестової заборони).
10. Заступнику начальника управління (Мосніцький В.О.), головному спеціалісту із запобігання та протидії корупції (Берчак Л.Ф.) із залученням інших співробітників Рівнерибоохорони, за необхідності, здійснювати перевірки організації та ефективності роботи з охорони, відтворення та використання водних біоресурсів на період встановлення весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів.
11. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.
Л.М. Філончук
 
ukr-turizmДата: Вторник, 25.03.2014, 18:23 | Сообщение # 26
Группа: Удаленные





Запрет на ловлю рыбы 2014 Украина, Николаев, Николаевская область

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА В МИКОЛАЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ (МИКОЛАЇВРИБООХОРОНА)
НАКАЗ
2014 року м.Миколаїв №35
«Про встановлення весняно-літньої нерестової заборони на лов риби та інших водних біоресурсів у 2014 році»
Відповідно до Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», Закону України «Про тваринний світ», згідно "Правил промислового рибальства в басейні Чорного моря", затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 8.12.1998 р. № 164, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 09.03.1999 р. № 147/3440, "Правил любительського і спортивного рибальства", затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 15.02.1999 р. № 19, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 28 квітня 1999 р., № 269/3562 та з метою охорони природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об'єктах розташованих в зоні контролю Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Миколаївській області, за узгодженням з Херсонською лабораторією аквакультури інституту рибного господарства УААН ( лист № 01-06/11 від 20.03.2014 р.) та ДП «ОдЦ ПівденНІРО» ( лист № 46/3 від 20.03.2014 р.),
НАКАЗУЮ:
1.1. Заборонити промислове рибальство під час ходу риби на нерест і на період відкладання ікри на водних об'єктах в 2014 році, в таких межах і у такі строки:
- річка Південний Буг — від Варваровського мосту до забороненого простору Олександрівської ГЕС — з 10 квітня по 10 червня і від забороненого простору Олександрівської ГЕС до с. Голоскове — з 10 квітня по 25 червня;
- річка Інгул — від гирла до с. Чорнишовка Миколаївської області з придатковою системою - з 01 квітня по 30 червня;
- річка Інгулець в межах Миколаївської області - з 10 квітня по 15 червня;
- у Дніпровському лимані (західним кордоном виступає лінія коса Очаківська - коса Кінбурнська) і Бузькому лимані - з 10 квітня по 10 червня;
- у Дніпровському лимані, на відстані 1,5 км від берега в глиб лиману, на ділянці від нижньої межі Дніпровського забороненого простору до Покровсько-Хуторського лабазу, включаючи всю придаткову озерну систему - з 11 червня по 20 червня;
- у Березанському лимані - з 10 квітня по 10 червня;
- бичка у Тилігульському лимані - з 01 травня по 15 червня;
- в усіх інших не перерахованих внутрішніх водних об'єктах Миколаївської області, розташованих в зоні контролю Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Миколаївській області
- з 01 квітня по 30 червня;
1.2. Заборонити любительське та спортивне рибальство під час ходу риби на нерест і на період відкладання ікри на водних об'єктах в 2014 році, в таких межах і у такі строки:
- річка Південний Буг - від Варваровського мосту до с. Голоскове - з 10 квітня по ЗО травня;
- річка Інгул - від гирла до с. Чорнишовка з придатковою системою - з 01 квітня по ЗО червня;
- річка Інгулець в межах Миколаївської області — з 10 квітня по 15 червня;
- у Дніпровському лимані (західним кордоном виступає лінія коса Очаківська - коса Кінбурнська) і Бузькому лимані - з 10 квітня по 10 червня;
- у Дніпровському лимані, на відстані 1,5 км від берега в глиб лиману, на ділянці від нижньої межі Дніпровського забороненого простору до Покровсько- Хуторського лабазу, включаючи всю придаткову озерну систему - з 11 червня по 20 червня;
- у Березанському лимані - з 10 квітня по 10 червня;
- у Тилігульському лимані - з 01 травня по 15 червня;
- в усіх інших не перерахованих внутрішніх водних об'єктах Миколаївської області, розташованих в зоні контролю Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Миколаївській області
- з 01 квітня по 30 червня;
2. Заборонити всякий вид та засіб вилову річкового рака на водоймах підконтрольних Управлінню охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Миколаївській області у період по 30 червня 2014 року, та під час другої линьки - з 20 серпня по 20 вересня 2014 року;
3. Заборонити, під час нерестової заборони на лов риби та інших водних біоресурсів, проведення у рибогосподарських водних об'єктах та їх прибережних захисних смугах днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, що можуть негативно вплинути на нерестову міграцію та нерест водних біоресурсів.
4. Заборонити, під час нерестової заборони на лов риби та інших водних біоресурсів, пересування будь-яких плавзасобів на нерестовищах, за винятком: транзитного проходу і проходу фарватером, виконання робіт по встановленню бакенів, у випадках надзвичайної потреби (шторм, туман, аварія і т.п.), та суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.
5. Проінформувати Миколаївську обласну державну адміністрацію, а також всі зацікавлені органи виконавчої влади, підприємства, рибогосподарські організації про встановлення строків весняно-літньої нерестової заборони на лов риби та інших
водних біоресурсів на рибогосподарських водних об'єктах в зоні контролю Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Миколаївській області.
6. Інспекторському складу Управління широко сповістити населення усіма доступними засобами, включаючи пресу, радіо, телебачення, про встановлення весняно-літньої нерестової заборони на лов риби та інших водних біоресурсів.
7. Даний наказ довести до відома особового складу Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Миколаївській області під підпис.

8. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
 
ukr-turizmДата: Вторник, 25.03.2014, 18:41 | Сообщение # 27
Группа: Удаленные





Запрет на лов рыбы в Украине 2014
Черновицкая область. Черновцы

Про охорону водних біоресурсів у весняно-літній нерестовий період 2014 року у водних об'єктах Чернівецької області

НАКАЗУЮ:
1. Оголосити квітень, травень, червень даного року місяцями нерестової заборони.
2. Заборонити на всіх рибогосподарських водних об'єктах Чернівецької. області у нерестовий період 2014 року:
2.1. Любительський та спортивний вилов водних біоресурсів у такі строк.
- на Дністровському водосховищі - з 01 квітня по 10 червня;
- у р. Дністер з усіма притоками - з 01 квітня по 10 червня;
- в усіх інших річках та їх кореневих водах - з 01 квітня по 20 травня, а в придаткових - з 01 квітня 30 червня.
2.2. Промисловий вилов водних біоресурсів у такі строки:
- на Дністровському водосховищі - з 01 квітня по 30 червня;
- на р. Дністер з усіма притоками - з 01 квітня по 30 червня:
- у всіх інших річках, в корінних водах - з 01 квітня по 20 травня; а в придаткових - з 01 квітня по 30 червня.
2.3. Вилов річкового рака в період з 01 квітня по ЗО червня, включно.
3. Як виняток, дозволити в нерестовий період 2014 року любительське рибальство однією поплавковою або донною вудочкою з одним гачком чи спінінгом з берега на спеціально відведених Чернівцірибоохороною ділянках водойм (додаток 1).
4. Заборонити проведення у рибогосподарських водних об'єктах Чернівецької області та в їх прибережних захисних смугах днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-гравійної суміші та інших робіт, що можуть негативно впливати на проходження нересту водних біоресурсів.
5. Затвердити перелік ділянок, що визначені нерестилищами у нерестовий період 2014 року (додаток 2). Заборонити на вказаних ділянках пересування всіх плавзасобів, окрім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів та рятувальних служб на місцях, за винятком установлених суднових ходів.
6. Інспекторському складу управління, спільно з сектором іхтіології та регулювання рибальства:
6.1. Довести даний наказ до відома місцевих державних адміністрацій та оповістити населення, зацікавлені підприємства, установи та організації через засоби масової інформації про встановлення строків весняно-літиьої заборони на вилов водних біоресурсів.
6.2. Розробити систему заходів, спрямованих на забезпечення охорони місць масового нересту риби в період заборони, із залученням працівників УМВС. екобезпеки, ветеринарної медицини та громадських інспекторів рибоохороии.
6.3. Систематично вести спостереження за проходженням нересту подавати відповідні звіти.
7. Начальнику відділу охорони водних біоресурсів Чернівцірибоохорони Бідному А.А. забезпечити контроль за організацією та проведенням заходів і охорони і відтворення водних біоресурсів у водоймах Чернівецької області у нерестовий період 2014 року.
8. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

ПЕРЕЛІК
ділянок водойм Чернівецької області, де любительське рибальство дозволено в нерестовий період 2014 року однією поплавковою чи донною вудкою із одним гачком або спінінгом з берега
р. Дністер:
- від верхньої адміністративної межі смт. Кострижівка до верхньої адміністративної межі с. Репужинці, Заставнівського району;
- від верхньої адміністративної межі с. Дорошівці до паромної переправи в с. Дорошівці, Заставнівського району;
- в адміністративних межах с. Брідок, Заставнівського району;
- від нижньої адміністративної межі с. Самушин, Заставнівського району (паромна переправа) до нижньої адміністративної межі с. Онут, Заставнівського району.
Дністровське водосховище:
- від верхньої адміністративної межі с. Перебиківці, Хотинського району до нижньої межі села Рухотин, Хотинського району;
- в адміністративних межах с. Рашків, Хотинського району;
- віл нижньої межі охоронної зони водозабірної споруди в с. При городок, Хотинського району до автомобільного мосту в с. Атаки, Хотинського району:
- від старого водозабору в с. Берново, Кельменецького району 1000 м в низ по
- ділянка берега між кар'єрами в с. Коновка та с. Вороновиця, Кельменецького району;
- від поромної переправи с. Вороновиця, Кельменецького району до старого залізничного мосту с. Вороновиця, Кельменецького району;
- в с. Макарівка, Кельменецького району — в межах населеного пункту:
- від верхньої затоки дачного масиву в с. Грушівці, Кельменецького району до нижньої адміністративної межі с. Грушівці;
- в адміністративних межах урочища «Атаки», Кельменецького району окрім затоки «Бабинська стінка»;
- від водозабірної споруди в адміністративних межах с. Кормань, Сокирянського району 1500 м вверх по течії;
- урочище "Вишнева" в адміністративних межах с. Ломачинці, Сокирянського району;
- від 500 метрової охоронної зони дамби Новодністровської ГЕС вгору за течією, в адміністративних межах м. Новодністровськ.
р. Прут:
- від адміністративної межі с. Оршівці, Кіцманського району вгору по течії до 500-метрової охоронної зони ГЕС;
- від автомобільного мосту, в районі Неполоківського піщано-гравійного
кар'єру, до автомобільного мосту в с. Глиниця та с. Дубівці, Кіцманського району;
- в адміністративних межах с. Мамаївці, Кіцманського району;
- від верхньої адміністративної межі м. Чернівці до нижньої адміністративної межі с. Цурень, Герцаївського району;
- в адміністративних межах м. Новоселиця і до автомобільного мосту в с. Маршинці, Новоселицького району.
- від автомобільного мосту в с. Панка, Сторожинецького району, до с. Ропча, Сторожинецького району;
- від залізничного мосту с- Карапчів, Глибоцького району до автомобільною мосту в с. Кам'янка. Глибоцького району;
- від зруйнованої дамби ГЕС до підвісного мосту в с. Вадул-Сірет, Глибоцького району.

ПЕРЕЛІК
ділянок Дністровського водосховища Чернівецької області, що визначені нерестовищами у нерестовий період 2014 року
Дністровське водосховище:
- акваторія шириною 100 м, біля правого берега водосховища, в адміністративних межах с. Пригородок, Хотинського району;
- акваторія шириною 100 м, біля правого берега, в адміністративних межах с. Анадоли, Хотинського району - іхтіологічний заказник "Дарабанське
- 500 метрів вверх по течії від іхтіологічного заказника місцевого значення „Бернівський острів", який знаходиться в межах с. Берново. Кельменецького району;
- акваторія шириною 300 м, біля правого берега водосховища, від нижньої межі кар'єру ВАТ „Вороновицький кар'єр" до паромної переправи в с. Вороновиця, Кельменецького району;
- акваторія шириною 300 м, біля правого берега водосховища, від водозабору в адміністративних межах с. Непоротово, Сокирянського району вверх по течії до бази відпочинку;
- акваторія шириною 300 м, біля правого берега водосховища, в адміністративних межах с. Кормань, Сокирянського району від водозабору до Корманської затоки.
 
ukr-turizmДата: Среда, 26.03.2014, 16:41 | Сообщение # 28
Группа: Удаленные





Запрет на рыбную ловлю в Херсонской области 2014
Про встановлення весняно-літньої заборони на здійснення любительського і спортивного рибальства в рибогосподарських водних об'єктах в зоні контролю Херсонрибоохорони у 2014 році

ДЕРЖРИБАГЕНТСТВО УКРАЇНИ

УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ
ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА В ХЕРСОНЬКІЙ ОБЛАСТІ

НАКАЗ

26 березня 2014 р. № 31

Про встановлення
весняно-літньої заборони
на здійснення любительського
і спортивного рибальства
в рибогосподарських водних
об'єктах в зоні контролю
Херсонрибоохорони у 2014 році

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 13.03.2014 № 138 «Про заборону на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах в зоні контролю управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Херсонській області у весняно-літній період 2014 року» та наказу Держрибагентства України від 14.03.2014 № 106 «Про заходи щодо встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах України у 2014 році», з метою здійснення державного контролю за охороною водних біоресурсів під час їх природного відтворення, сприяння збільшенню їх запасів у рибогосподарських водних об’єктах в зоні контролю Херсонрибоохорони, відповідно до статті 10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», пунктів 5.3, 4.14, 4.14.1, 4.14.3, 4.4, 4.6, 4.11, 3.14 Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Державного комітету рибного господарства України від 15.02.1999 № 19, на підставі погодження Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук України від 18.03.2014 № 1-17/39, погодження термінів заборони Херсонської лабораторії аквакультури Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук України від 20.03.2014 № 01-06/10, керуючись пунктами 6.19, 10 Положення про Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Херсонській області, затвердженого наказом Держрибагентства України від 19.04.2012 № 220


НАКАЗУЮ:

1. Встановити терміни заборони на любительське і спортивне рибальство в рибогосподарських водних об'єктах в зоні контролю Херсонрибоохорони:
1) у Каховському водосховищі – з 10 квітня по 19 червня 2014 року;
2) у Дніпровському лимані – з 10 квітня по 10 червня 2014 року;
3) у Дніпровському лимані на відстані 1,5 км від берега углиб лиману на ділянці від нижньої межі Дніпровського забороненого простору до Покровсько-Хуторського лабазу, включаючи всю придаткову озерну систему – з 11 червня по 20 червня 2014 року;
4) у озерах і гирлах лиманів Чорноморського регіону, які з’єднують озера і лимани з морем, і перед гирлами з боку моря та лиманів – на відстані 500 м в обидва боки від гирла та на 500 метрів углиб моря, озера, лиману – з 1 квітня по 31 серпня 2014 року;
5) у р. Дніпро – від місця впадання у Дніпровський лиман до забороненого простору Каховської ГЕС з притокою Інгулець від гирла до с. Велика Олександрівка, включаючи придаткову систему цих річок – з 10 квітня по 15 червня 2014 року;
6) у всіх інших водоймах Чорноморського регіону в межах Херсонської області – з 01 квітня по 30 червня 2014 року.
2. У період заборони на здійснення любительського рибальства в терміни, визначені пунктом 1 цього наказу, дозволити проводити любительський лов риби безоплатно однією поплавковою вудкою з одним гачком з берега при нормі вилову 3 кг за світловий день (розмір вилученої риби повинен відповідати вимогам Правил любительського і спортивного рибальства) на наступних ділянках:
1) у відкритій частині Каховського водосховища, в межах населених пунктів (виключаючи лов риби у затоках): смт Нововоронцовка, с. Бабино, с. Золота Балка, с. Нижній Рогачик, с. Михайлівка, с. Мала Лепетиха, с. Гаврилівка, смт Велика Лепетиха, с. Дудчани, с. Заводівка, с. Саблуківка, с. Каїри, с. Качкарівка, с. Василівка, с. Республіканець, с. Софіївка, с. Червоний Маяк, с. Любимівка, с. Зміївка, м. Каховка, с. Новоберислав, м. Таврійськ, с. Веселе, м. Берислав, смт Горностаївка, с. Князе-Григорівка;
2) в м. Херсоні – з набережних по проспекту Ушакова, біля парку Слави, а також по річці Вірьовчиній від будинку-інтернату для людей похилого віку до виходу в озеро Безмен;
3) р. Кам’яниха – в межах с. Корсунка;
4) ІІ уступ – в районі с. Дніпряни;
5) в містах Нова Каховка, Гола Пристань, Цюрупинськ – в районі міської пристані;
6) в смт Білозерка – в районі пляжу озера Біле;
7) на річці Інгулець в межах населених пунктів: с. Дар’ївка, с. Федорівка, с. Інгулець, с. Тельманка, с. Ульянівка, с. Олександрівка, с. Микільське, с. Садове.
3. Заборонити пересування плавзасобів у заборонених для рибальства зонах (за винятком установлених суднових ходів), а на ділянках, оголошених наказом Херсонрибоохорони від 17 березня 2014 року № 26 «Про визначення нерестових ділянок на рибогосподарських водних об’єктах в зоні контролю Херсонрибоохорони» нерестовищами в період нересту, заборонити пересування всіх плавучих засобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.
4. Начальнику відділу оперативної роботи, начальнику відділу охорони водних біоресурсів, державним інспекторам Херсонрибоохорони забезпечити:
1) належну охорону водних біоресурсів під час їх природного відтворення;
2) інформування населення області про встановлення весняно-літньої заборони на здійснення любительського і спортивного рибальства в рибогосподарських водних об'єктах в зоні контролю Херсонрибоохорони у 2014 році через засоби масової інформації.
5. Начальнику відділу іхтіології та регулювання рибальства Херсонрибоохорони:
1) довести до відома зацікавлених підприємств, установ, організацій про встановлення весняно-літньої заборони на любительське і спортивне рибальство в рибогосподарських водних об'єктах в зоні контролю Херсонрибоохорони у 2014 році;
2) забезпечити офіційне оприлюднення цього наказу в газеті "Наддніпрянська правда" та розміщення на веб-сайтах Херсонрибоохорони і Херсонської обласної державної адміністрації.
6. Начальнику відділу фінансів, бухгалтерського відділу та звітності – головному бухгалтеру Херсонрибоохорони Кльопкіній С.В. забезпечити оплату розміщення об’яви про встановлення заборони згідно з наданим розрахунком.
7. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Начальник Б.С.Артющик
 
ukr-turizmДата: Среда, 26.03.2014, 16:56 | Сообщение # 29
Группа: Удаленные





Запрет на рыбалку в Украине 2014. Закарпатская область. Ужгород.

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСШ
ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА В ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ (ЗАКАРПАТТЯРИБООХОРОНА)
НАКАЗ
« 25 »—березня—2014 р. Виноградів №_21-0_
Про встановлення весняної заборони на вилов риби та інших водних біоресурсів. охорони середовища їх існування та нересту риби у 2014 році.
Відповідно до ст. 9,10,17 Закону України «Про рнбне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» та ст..38,39,40 Закону України «Про тваринний світ», керуючись пунктами 8.1, 8.2, 8.3 «Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України», затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 18.03.99 р. №33, зареєстровано в Мінюсті 25 травня 1999 року за № 326/3619, пунктами 3.14., 3.15., 4.4, 4.14.1., 4.14.3., 5.3. «Правил любительського і спортивного рибальства», затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 15.02.1999 р. №19, зареєстровано в Мінюсті 28 квітня 1999 року за № 269/3562, пунктами 4.13., 6.13., 8 Положення про Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Закарпатській області, з врахуванням гідрометеорогічннх умов, рекомендацій науковців Інституту рибного господарства НААН України, з метою забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища існування, шляхів міграції і місць природного відтворення риби (нерестилищ) та інших водних біоресурсів в рибогосподарських водоймах Закарпатської області в 2014 році
НАКАЗУЮ:
1. Оголосити квітень, травень 2014 року місяцями охорони нересту рнби та відтворення інших водних біоресурсів.
2. Встановити заборону на вилов рнби та інших водних біоресурсів з 05.04.2014 року по 25.05.2014 року у зв'язку з нерестом риб і розмноженням інших водних біоресурсів в рибогосподарських водоймах Закарпатської області згідно обмежень та заборони встановлених цим наказом, а саме:
2.1. Заборонити будь-яке рибальство, добування водних біоресурсів, на період нересту риб і розмноження інших водних біоресурсів, в рибогосподарських водних об'єктах Закарпатської області: річках з усіма їх притоками та придатковими системами, в тому числі в меліоративних каналах, староріччях (старнцях), озерах, заповнених водою кар'єрах, водосховищах та незакршленнх за користувачами ставках з природним відтворенням водних біоресурсів.
3. Дозволити, на період з 05.04.2014 року по 25.05.2014 року, любительське рибатьство з берега однією вудкою з одним гачком та спінінгом з одною блешнею на наступних ділянках рибогосподарських водних об'єктів Закарпатської області:
3.1. На річці Тнса:
- ви інформаційно - вказівного знаку «м. Рахів» вверх по течії до першого автотранспортного мосту в м. Рахів;
- від місця впадіння р. Шопурка (окрім гирла) вверх по течії до пологового будинку в смт. Великий Бичків. Рахівського району:
- від місця впадіння р. А птиця (с. Грушово) вниз по течії до міспя впадіння р.Тересва (смт. Тересва) Тячівського району (крім гирлових ділянок зазначених річок);
- від прикордонної вишки перед м. Тячів вниз по течії до кінця дамби позаду ресторану «Статус» в смт. Буппино. Тячівського району;
- від автотранспортного мосту смт. Вишково вниз по течії 300 м. у Хустському районі:
- від автотранспортного мосту с. Крива вниз по течії до кінця підпірної стінки с. Крива у Хустському районі:
- від залізничного мосту м. Виноградів, крім охоронної зони мосту, вниз по течії до газопроводу поблизу с. Тросник у Виноградівському райош:
- від п / зн. №355 в околиці с. Мінеральне в низ по течії до залізничного мосту - п / зн №361 в Ужгородському районі.
3.2 На річт Ріка:
- від автодорожнього мосту с Нижній Бистрий вниз по течії 200 м. у Хустському райош.
3.3. На річці Уж:
- від автотранспортного мосту в м. Перечнн в низ по течії до підвісного мосту біля греблі в с.Кам'яннця. Ужгородського району;
- від автотранспортного мосту в с. Оріховнця вниз по течії до автотранспортного мосту по об'їзній дорозі м. Ужгород. Ужгородського району:
- від «Боздошського» автотранспортного мосту в м. Ужгород вниз по течії до державного кордону з Словаччиною. Ужгородського району.
3.4. На річці Латориця:
- від автотранспортного мосту «біля якоря» (Комсомольський парк) в м. Мукачево вниз по течії до пішохідного мосту ДПС через р. Латориця (спостережна вежа) околиця с. С'оломоново. Ужгородського району
3.5. На річці Боржава:
- від залізничного мосту вузькоколійки в районі с. Шаланкн Виноградівського району до шлюзів в районі с. Боржава Берегівського району;
3.6. На водосховищі «Андріївське-Леанка» в межах лісового масиву від місця зони відпочинку в сторону дамби (шлюзу) правий берег в Ужгородському районі, і від дамби до початку галявини (межа лісового масиву) з лівого берегу в Мукачівському районі:
3.7. На водосховнші «Тереблянське» з лівого берегу від першого заїзду вверх по течії до початку с. Мерешор Міжгірського району:
3.8. На ставу №1 (нижній. ТзОВ «Берег Тур») в с. Великі Береги вздовж дамби та зони відпочинку. Берегівського району;
3.9. На ставу №2 (верхній. СФГ «Фазан 2008») в с. Великі Береги, вздовж дамби та берега з сторони с. В. Береги. Берегівського району:
3.10. На водосховнші «Роман Потік» (Горбок), за винятком затоплюваної території з другої сторони автодороги Мукачево-Хуст між с. Дунковиця та с. Доробратово Іршавського району:
3.11. На водоймі «Сальва - 2» в місті Виноградів. Виноградівського району на наступних ділянках: - вздовж дамбн з боку вулиці Івана Франка; - вздовж дамби між водосховищами «Сальва -2» і « Сальва- 3»; вздовж дамби між водосховищами « С альва -1» і «Сальва - 2» до її середини ( з боку шлюзу);
4. Протягом періоду нересту риби та розмноження інших водних біоресурсів посилити контроль за дотриманням природоохоронних заходів під час проведення господарської діяльності на рибогосподарських водоймах, у їх руслах та прибережній смузі та вжити комплекс заходів по виявленню та недопущенню негативного впливу, шляхом:
4.1. Проведення гідротехнічних робіт, як то забором піщано-гравійної суміші та річкового каміння з водн русла та прибережної смуги рибогосподарських водойм;
4.2. Трелювання лісу гірськими річками та потоками, розміщення верхніх складів у руслах та прибережній смузі рибогосподарських водойм:
4.3. Миття автотранспорту в річках, потоках, озерах, ставках, водосховншах та їх прибережних смугах;
4.4. Забруднення рибогосподарських водойм та їх прибережних смуг, промисловими і господарсько-побутовнми стоками та сміттям:
4.5. Використання плав засобів, за винятком суден, що здійснюють патрулювання (рятувальних, державних рибоохоронних та прикордонних органів);
4.6. Проведення інших робіт і діяльності. що спричиняють (можуть спричинити) порушення гідрологічного та гідрохімічного режиму* водойм (проведення сільськогосподарських. лісогосподарських. лісозаготівельних, гідротехнічних та інших робіт, експлуатації та пересування транспортних засобів по руслах водних об'єктів, недотримання режимів роботи гідротехнічних споруд на МГЕС та водогосподарських системах).
5. У взаємодії (за їх згодою) з органами місцевого самоврядування, підрозділами УМВС України у Закарпатській області, департаментом екології та природних ресурсів, державною екологічною інспекцією в області, обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Басейновим управлінням водних ресурсів річки Тиса, адміністраціями територій та об'єктів природно-заповідного фонду, державною прикордонною службою України (на прикордонних річках), іншими зацікавленими підприємствами, установами і організаціями здійснювати заходи в частині проведення спільних рибоохоронних рейдів, перевірок з питань охорони нересту риби, інших водних біоресурсів та середовища їх перебування.
6. Начальнику відділу- охорони водних біоресурсів. в.о. завідувачу сектору іхтіології та регулювання рибальства, завідувачу сектору оперативної роботи довести цей наказ до відома органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування області, департаменту екології та природних ресурсів, державної екологічної інспекції. Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, адміністрацій об'єктів прнродно-заповідного фонду Закарпатської області, інших зацікавлених підприємств, установ та організацій Закарпатської області усіх форм власності.
7. Начальнику відділу охорони водних біоресурсів (Шарой Т.Т.) забезпечити:
7.1. Доведення вимог даного наказу, за участі інспекторів Управління, до
відома районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, державної екологічної шспекцїї. Берегівського. Виноградівського. Мукачівського Тячівського. Ужгородського МУВГ. адміністрацій об'єктів природно-заповідного фонду, інших зацікавлених підприємств, установ та організацій усіх форм власності та провести відповідну роз'яснювальну роботу щодо охорони нересту риби та інших водних біоресурсів:
7.2. Контроль по дотриманню вимог чинного законодавства щодо забезпечення проходу мігруючої риби до нерестовнш через гідротехнічні споруди, які збудовані на рибогосподарських водоймах:
7.3. Інформування населення, через засоби масової інформації, про зміст наказу та вимоги чинного законодавства щодо охорони нересту риби та інших водних бюресурсів:
7.4. Щоденний аналіз стану здійснення рибоохоронної роботи та щотижневе інформування Управління про проведену роботу.
7.5. Невідкладне інформування, у випадку виявлення грубих порушень, які потребують необхідності оперативного втручання.
8. Залучити до організації рибоохоронної роботи сектор іхтіології та регулювання рибальства Управління, якому:
8.1. Забезпечити збір необхідної іхтіологічної інформації щодо нересту риби та розмноження інших водних бюресурсів. шляхів міграції, стану нерестилищ та інших ділянок водойм - середовища її перебування.
8.2. Інформацію про хід нересту, станом на 1-е та 15-е числа кожного місяця надсилати до Державного агентства рибного господарства України.
9. Заступнику начальника Управління, завідувачу сектору оперативної роботи, завідувачу сектору юридичного забезпечення та роботи з персоналом здійснити перевірки стану організації та ефективності рибоохоронної роботи під час весняної заборони лову риби.
10. Інспекторському складу, посадовим особам сектору іхтіології та регулювання рибальства звернути особливу увагу:
10.1. На забезпечення збереження середовища перебування, шляхів міграції, нагулу та нерестилищ риб і інших водних бюресурсів;
10.2. На попередження та недопущення спроб трелювання та вивезення лісової продукті гірськими річками та потоками, розміщення і складування лісової продукції в межах прибережних смуг;
10.3. На дотримання вимог природоохоронного законодавства під час здійснення гідротехнічних робіт на об'єктах Регіональної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Тиса у Закарпатській області на 2013 - 2021 роки , затверджену рішенням п'ятнадцятої сесїї VI скликання від 27.12.2013 р. № 847, які будуть виконуватися в період весняного нересту риб та розмноження інших водних біоресурсів;
10.4. На широке залучення громадських організацій та громадських інспекторів рибоохорони в питаннях виявлення та протидії засміченню і захаращенню русел річок, прибережних смуг відходами виробництва (тирса, лісова продукція, будівельні матеріали, стоки і т.п.). побутовими відходами.
11. Ознайомити з даним наказом особовий склад Управління під підпис.
 
ukr-turizmДата: Четверг, 27.03.2014, 19:31 | Сообщение # 30
Группа: Удаленные





Запрет на рыбалку в Черкасской области
Рыбалка запрещена

УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА В ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ (ЧЕРКАСИРИБООХОРОНА)



НАКАЗ

«18» березня 2014 року м. Черкаси № 24



Про встановлення весняно-літньої
заборони на лов риби, інших водних
біоресурсів у рибогосподарських водоймах
Черкаської області у 2014 році



Відповідно до статті 38 Закону України «Про тваринний світ», статті 10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», пунктів 3.14, 3.15, 4.4, 4.5, 5.3 Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 15.02.1999 № 19, пунктів 8.1, 8.2, 8.3, 9.13.4, 11 Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України, затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 18.03.1999 № 33, з метою забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції і місць природного відтворення (нерестовищ) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах у межах Черкаської області в 2014 році,



НАКАЗУЮ:



Встановити терміни заборони на лов (добування) риби у весняно-літній період природного відтворення (нересту) в 2014 році на водоймах в межах Черкаської області:
на Кременчуцькому водосховищі – з 01 квітня до 10 червня;

на Канівському водосховищі – з 01 квітня до 10 червня;

в корінних водах – з 01 квітня до 21 травня;

в придаткових – з 01 квітня до 30 червня.

Оголосити нерестовищами ділянки Канівського та Кременчуцького водосховищ в межах Черкаської області згідно з додатком 1.
Заборонити в період нересту риби проведення будівельних, днопоглиблювальних робіт, видобування піску і гравію, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій, а також будь-яких робіт на водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах в межах Черкаської області.
На період нересту риби в місцях, які оголошені нерестовищами, заборонити пересування всiх плавучих засобiв, крiм суден спецiально уповноважених органiв, якi здiйснюють охорону водних біоресурсiв.
Встановити терміни заборони на лов (добування) раків у водоймах, в межах Черкаської області в 2014 році з 1 квітня по 30 червня і з 25 серпня по 30 вересня.
Дозволити любительський лов водних біоресурсів на період весняно-літньої заборони з берега однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком i спiнiнгом з берега на ділянках згідно з додатком 2.
Начальнику відділу охорони водних біоресурсів Богуну О.В. забезпечити:
7.1. Належний контроль за охороною риби та інших водних біоресурсів в період нересту із залученням представників громадськості.

7.2. Належний контроль за зберіганням користувачами водних біоресурсів неопломбованих працівниками Черкасирибоохорони знарядь лову, застосування яких у даний період заборонено.

В.о. начальника відділу іхтіології та регулювання рибальства Олексійчук А.О. спільно з науково-дослідними установами та рибогосподарськими підприємствами забезпечити спостереження за ходом нересту риби.
Завідувачу Сектором транспорту, флоту та матеріально-технічного забезпечення Єжелому В.М. забезпечити перевірку наявної матеріально-технічної бази (автомобільного та водного транспорту), провести перевірку засобів рятування та обладнання плавзасобів.
Головному спеціалісту з охорони праці Федько Р.А. провести відповідні інструктажі з охорони праці.
Головному спеціалісту відділу іхтіології та регулювання рибальства Вороні В.В. розмістити на сайті наказ про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах в межах Черкаської області.
Першому заступнику начальника Миронінку А.І. забезпечити доведення через засоби масової інформації до населення та зацікавлених підприємств, установ та організацій, а також Черкаську обласну державну адміністрацію про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах в межах Черкаської області.
Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.






Начальник Д.Ю.Дядик

Додаток 2

до наказу Черкасирибоохорони

«___» ________20___року №__




ПЕРЕЛІК

ділянок, що відводяться для спортивного і любительського лову риби в період весняно-літньої заборони 2014 року


на Кременчуцькому водосховищі

Черкаська область
м. Канів, Канівський район
- дренажний канал в районі дрібнооптової бази, від літнього танцмайданчика вниз за течією до пристані «Тарасова Гора»;
- від нижньої межі о. «Заповідник» до пристані «Пекарі»;

- від риббригади с. Келеберда до пристані «Прохорівка»;

м. Черкаси, Черкаський район

- від риббригади с. Сокирне вгору за течією до початку територій баз відпочинку;

- від Тубільської пристані до початку рибдільниці СФГ »Осіпов і Ко»;

- дренажний канал мікрорайону «Дахнівка» по всій його довжині, за винятком режимної 500-метрової зони насосної станції;

- від Дахнівського човнового причалу до верхньої межі річкового порту, за винятком охоронної зони залізничного мосту;

- від нижньої межі річкового порту до кінця території дачного кооперативу «Дніпро» (с.Ч.Слобода) за винятком режимної 500-метрової зони насосної станції ВАТ «Азот»;

- р-н с. Сагунівка (від риббригади ТОВ «Прелесть» вниз за течією вздовж берегової лінії до риббригади ТОВ «СаПтрін-2005»).

Чигиринський район

- від нижньої межі риббригади с. Боровиця до будівельного майданчика Чигиринської ПГС с. Вітово, за винятком режимних 500-метрових зон насосних станцій та риб дільниць.

Золотоніський район

- від автомобільного мосту на с. Матвіївка по р. Супой вниз за течією до лісового масиву;

- від Коробівської бази УТМР до першої бази відпочинку с. Коробівка;

- від початку заплави з боку р. Дніпро до 500-м зони насосної станції с. Чехівка;

- від урочища «Млин» с. Коробівка вздовж берега Комарівських дач.

Чорнобаївський район

- дренажний канал від с. Чапаєвка по всій довжині за винятком режимної 500 метрової зони Чехівської насосної станції;

- в районі села Придніпровське від узвозу «Камінний» до гори «Острюха».

- від риббригади СТОВ «Дніпро» вниз по течії до риббригади ПСРП «Рибартіль» с. Тимченки межах дамби насосної станції з боку водоймища);

- від 500-метрової зони Вереміївської насосної станції вниз за течією до межі Сулинського заказника.

Корсунь-Шевченківський район

- на річці Рось від 500-метрової зони верхнього б’єфу Корсунь- Шевченківської ГЕС до 500 -метрової зони нижнього б’єфу Стеблівської ГЕС.

на Канівському водосховищі

- по правій стороні Канівського водосховища від с. Трахтемирів до забороненої зони Канівської ГЕС.





Заступник начальника відділу

охорони водних біоресурсів О.В. Березенко





















Додаток 1

до наказу Черкасирибоохорони

«___» ________20___року №__



ПЕРЕЛІК
ділянок на Кременчуцькому водосховищі на території Черкаської області, які являються нерестовищами риби.
ВЕРХНЯ ЧАСТИНА ВОДОСХОВИЩА


1. Мілководдя в нижньому б’єфі Канівської ГЕС;
2. Мілководдя острова «Просеред»;
Заплави нижньої частини річки Рось;
Заплави острова «Плавучий»;
Мілководдя в районі с.Сушки – с. Дмитрівка
Озеро «Осове» з заплавами;
Урочища «Глусець», «Станове», «Жовте», «Гадючка» та гирло річки Вільшанка;
Остров Марченка з заплавами;
Мілководдя в районі с. Дмитрівка – с. Домантове;
Остров Аврумів з заплавами;
Мілководдя в районі с. Коробівка;
Мілководдя в районі с. Сокирне – м. Черкаси (м-н «Дахнівка»);
Мілководдя в районі с. Кедина Гора – с. Чапаєвка.




СЕРЕДНЯ ЧАСТИНА ВОДОСХОВИЩА
Затока в районі с. Чапаєвка між брегом та а/д «Черкаси-Чапаєвка»;
Остров «Мурашки»;
Урочище «Качатник»;
Урочища «Шовковички», «Леськівська канава»;
Урочища «Грицькова балка», «Фокина канава», «Бадовського»;
Урочища «Копійки», «Буші», «Очеретяне», канал ГНС с. Худяки;
Остров «Вереміївський»;
Острови «Жовнінські».
 
Рыбалка » форум о рыбалке » Рыбалка » Запрет на рыбалку в Украине в 2014 году (запрет на вылов рыбы в Украине 2014)
  • Страница 2 из 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Поиск:





Запрет на рыбалку в Украине в 2014 году - Страница 2 - Рыбалка - 19.05.2024
Форумы про рыбалку. Рыбалка в Украине.

ukr-Turizm Яндекс.Метрика
Рыбалка в Украине, форум о рыбалке.
>