Запрет на ловлю рыбы в Закарпатской области - РыбалкаВоскресенье, 19.05.2024, 15:34

Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Запрет на ловлю рыбы в Закарпатской области - Рыбалка | Регистрация | Вход
форум о рыбалке
[ Новые сообщения · Участники · Форум Рыбалка · Поиск · RSS ]

  • Страница 1 из 1
  • 1
Рыбалка » форум о рыбалке » Закарпатская, Ивано-Франковская, Львовская » Запрет на ловлю рыбы в Закарпатской области (запрет на рыбалку в Закарпатской области)
Запрет на ловлю рыбы в Закарпатской области
ukr-turizmДата: Среда, 26.03.2014, 16:58 | Сообщение # 1
Группа: Удаленные





Запрет на вылов рыбы 2014 Закарпатская область

Приказ:

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ, ВИКОРИСТАННЯ І ВІДТВОРЕННЯ ВОДНИХ БІОРЕСУРСШ
ТА РЕГУЛЮВАННЯ РИБАЛЬСТВА В ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ (ЗАКАРПАТТЯРИБООХОРОНА)
НАКАЗ
« 25 »—березня—2014 р. Виноградів №_21-0_
Про встановлення весняної заборони на вилов риби та інших водних біоресурсів. охорони середовища їх існування та нересту риби у 2014 році.
Відповідно до ст. 9,10,17 Закону України «Про рнбне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів» та ст..38,39,40 Закону України «Про тваринний світ», керуючись пунктами 8.1, 8.2, 8.3 «Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України», затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 18.03.99 р. №33, зареєстровано в Мінюсті 25 травня 1999 року за № 326/3619, пунктами 3.14., 3.15., 4.4, 4.14.1., 4.14.3., 5.3. «Правил любительського і спортивного рибальства», затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 15.02.1999 р. №19, зареєстровано в Мінюсті 28 квітня 1999 року за № 269/3562, пунктами 4.13., 6.13., 8 Положення про Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Закарпатській області, з врахуванням гідрометеорогічннх умов, рекомендацій науковців Інституту рибного господарства НААН України, з метою забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища існування, шляхів міграції і місць природного відтворення риби (нерестилищ) та інших водних біоресурсів в рибогосподарських водоймах Закарпатської області в 2014 році
НАКАЗУЮ:
1. Оголосити квітень, травень 2014 року місяцями охорони нересту рнби та відтворення інших водних біоресурсів.
2. Встановити заборону на вилов рнби та інших водних біоресурсів з 05.04.2014 року по 25.05.2014 року у зв'язку з нерестом риб і розмноженням інших водних біоресурсів в рибогосподарських водоймах Закарпатської області згідно обмежень та заборони встановлених цим наказом, а саме:
2.1. Заборонити будь-яке рибальство, добування водних біоресурсів, на період нересту риб і розмноження інших водних біоресурсів, в рибогосподарських водних об'єктах Закарпатської області: річках з усіма їх притоками та придатковими системами, в тому числі в меліоративних каналах, староріччях (старнцях), озерах, заповнених водою кар'єрах, водосховищах та незакршленнх за користувачами ставках з природним відтворенням водних біоресурсів.
3. Дозволити, на період з 05.04.2014 року по 25.05.2014 року, любительське рибатьство з берега однією вудкою з одним гачком та спінінгом з одною блешнею на наступних ділянках рибогосподарських водних об'єктів Закарпатської області:
3.1. На річці Тнса:
- ви інформаційно - вказівного знаку «м. Рахів» вверх по течії до першого автотранспортного мосту в м. Рахів;
- від місця впадіння р. Шопурка (окрім гирла) вверх по течії до пологового будинку в смт. Великий Бичків. Рахівського району:
- від місця впадіння р. А птиця (с. Грушово) вниз по течії до міспя впадіння р.Тересва (смт. Тересва) Тячівського району (крім гирлових ділянок зазначених річок);
- від прикордонної вишки перед м. Тячів вниз по течії до кінця дамби позаду ресторану «Статус» в смт. Буппино. Тячівського району;
- від автотранспортного мосту смт. Вишково вниз по течії 300 м. у Хустському районі:
- від автотранспортного мосту с. Крива вниз по течії до кінця підпірної стінки с. Крива у Хустському районі:
- від залізничного мосту м. Виноградів, крім охоронної зони мосту, вниз по течії до газопроводу поблизу с. Тросник у Виноградівському райош:
- від п / зн. №355 в околиці с. Мінеральне в низ по течії до залізничного мосту - п / зн №361 в Ужгородському районі.
3.2 На річт Ріка:
- від автодорожнього мосту с Нижній Бистрий вниз по течії 200 м. у Хустському райош.
3.3. На річці Уж:
- від автотранспортного мосту в м. Перечнн в низ по течії до підвісного мосту біля греблі в с.Кам'яннця. Ужгородського району;
- від автотранспортного мосту в с. Оріховнця вниз по течії до автотранспортного мосту по об'їзній дорозі м. Ужгород. Ужгородського району:
- від «Боздошського» автотранспортного мосту в м. Ужгород вниз по течії до державного кордону з Словаччиною. Ужгородського району.
3.4. На річці Латориця:
- від автотранспортного мосту «біля якоря» (Комсомольський парк) в м. Мукачево вниз по течії до пішохідного мосту ДПС через р. Латориця (спостережна вежа) околиця с. С'оломоново. Ужгородського району
3.5. На річці Боржава:
- від залізничного мосту вузькоколійки в районі с. Шаланкн Виноградівського району до шлюзів в районі с. Боржава Берегівського району;
3.6. На водосховищі «Андріївське-Леанка» в межах лісового масиву від місця зони відпочинку в сторону дамби (шлюзу) правий берег в Ужгородському районі, і від дамби до початку галявини (межа лісового масиву) з лівого берегу в Мукачівському районі:
3.7. На водосховнші «Тереблянське» з лівого берегу від першого заїзду вверх по течії до початку с. Мерешор Міжгірського району:
3.8. На ставу №1 (нижній. ТзОВ «Берег Тур») в с. Великі Береги вздовж дамби та зони відпочинку. Берегівського району;
3.9. На ставу №2 (верхній. СФГ «Фазан 2008») в с. Великі Береги, вздовж дамби та берега з сторони с. В. Береги. Берегівського району:
3.10. На водосховнші «Роман Потік» (Горбок), за винятком затоплюваної території з другої сторони автодороги Мукачево-Хуст між с. Дунковиця та с. Доробратово Іршавського району:
3.11. На водоймі «Сальва - 2» в місті Виноградів. Виноградівського району на наступних ділянках: - вздовж дамбн з боку вулиці Івана Франка; - вздовж дамби між водосховищами «Сальва -2» і « Сальва- 3»; вздовж дамби між водосховищами « С альва -1» і «Сальва - 2» до її середини ( з боку шлюзу);
4. Протягом періоду нересту риби та розмноження інших водних біоресурсів посилити контроль за дотриманням природоохоронних заходів під час проведення господарської діяльності на рибогосподарських водоймах, у їх руслах та прибережній смузі та вжити комплекс заходів по виявленню та недопущенню негативного впливу, шляхом:
4.1. Проведення гідротехнічних робіт, як то забором піщано-гравійної суміші та річкового каміння з водн русла та прибережної смуги рибогосподарських водойм;
4.2. Трелювання лісу гірськими річками та потоками, розміщення верхніх складів у руслах та прибережній смузі рибогосподарських водойм:
4.3. Миття автотранспорту в річках, потоках, озерах, ставках, водосховншах та їх прибережних смугах;
4.4. Забруднення рибогосподарських водойм та їх прибережних смуг, промисловими і господарсько-побутовнми стоками та сміттям:
4.5. Використання плав засобів, за винятком суден, що здійснюють патрулювання (рятувальних, державних рибоохоронних та прикордонних органів);
4.6. Проведення інших робіт і діяльності. що спричиняють (можуть спричинити) порушення гідрологічного та гідрохімічного режиму* водойм (проведення сільськогосподарських. лісогосподарських. лісозаготівельних, гідротехнічних та інших робіт, експлуатації та пересування транспортних засобів по руслах водних об'єктів, недотримання режимів роботи гідротехнічних споруд на МГЕС та водогосподарських системах).
5. У взаємодії (за їх згодою) з органами місцевого самоврядування, підрозділами УМВС України у Закарпатській області, департаментом екології та природних ресурсів, державною екологічною інспекцією в області, обласним управлінням лісового та мисливського господарства. Басейновим управлінням водних ресурсів річки Тиса, адміністраціями територій та об'єктів природно-заповідного фонду, державною прикордонною службою України (на прикордонних річках), іншими зацікавленими підприємствами, установами і організаціями здійснювати заходи в частині проведення спільних рибоохоронних рейдів, перевірок з питань охорони нересту риби, інших водних біоресурсів та середовища їх перебування.
6. Начальнику відділу- охорони водних біоресурсів. в.о. завідувачу сектору іхтіології та регулювання рибальства, завідувачу сектору оперативної роботи довести цей наказ до відома органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування області, департаменту екології та природних ресурсів, державної екологічної інспекції. Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, адміністрацій об'єктів прнродно-заповідного фонду Закарпатської області, інших зацікавлених підприємств, установ та організацій Закарпатської області усіх форм власності.
7. Начальнику відділу охорони водних біоресурсів (Шарой Т.Т.) забезпечити:
7.1. Доведення вимог даного наказу, за участі інспекторів Управління, до
відома районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, державної екологічної шспекцїї. Берегівського. Виноградівського. Мукачівського Тячівського. Ужгородського МУВГ. адміністрацій об'єктів природно-заповідного фонду, інших зацікавлених підприємств, установ та організацій усіх форм власності та провести відповідну роз'яснювальну роботу щодо охорони нересту риби та інших водних біоресурсів:
7.2. Контроль по дотриманню вимог чинного законодавства щодо забезпечення проходу мігруючої риби до нерестовнш через гідротехнічні споруди, які збудовані на рибогосподарських водоймах:
7.3. Інформування населення, через засоби масової інформації, про зміст наказу та вимоги чинного законодавства щодо охорони нересту риби та інших водних бюресурсів:
7.4. Щоденний аналіз стану здійснення рибоохоронної роботи та щотижневе інформування Управління про проведену роботу.
7.5. Невідкладне інформування, у випадку виявлення грубих порушень, які потребують необхідності оперативного втручання.
8. Залучити до організації рибоохоронної роботи сектор іхтіології та регулювання рибальства Управління, якому:
8.1. Забезпечити збір необхідної іхтіологічної інформації щодо нересту риби та розмноження інших водних бюресурсів. шляхів міграції, стану нерестилищ та інших ділянок водойм - середовища її перебування.
8.2. Інформацію про хід нересту, станом на 1-е та 15-е числа кожного місяця надсилати до Державного агентства рибного господарства України.
9. Заступнику начальника Управління, завідувачу сектору оперативної роботи, завідувачу сектору юридичного забезпечення та роботи з персоналом здійснити перевірки стану організації та ефективності рибоохоронної роботи під час весняної заборони лову риби.
10. Інспекторському складу, посадовим особам сектору іхтіології та регулювання рибальства звернути особливу увагу:
10.1. На забезпечення збереження середовища перебування, шляхів міграції, нагулу та нерестилищ риб і інших водних бюресурсів;
10.2. На попередження та недопущення спроб трелювання та вивезення лісової продукті гірськими річками та потоками, розміщення і складування лісової продукції в межах прибережних смуг;
10.3. На дотримання вимог природоохоронного законодавства під час здійснення гідротехнічних робіт на об'єктах Регіональної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Тиса у Закарпатській області на 2013 - 2021 роки , затверджену рішенням п'ятнадцятої сесїї VI скликання від 27.12.2013 р. № 847, які будуть виконуватися в період весняного нересту риб та розмноження інших водних біоресурсів;
10.4. На широке залучення громадських організацій та громадських інспекторів рибоохорони в питаннях виявлення та протидії засміченню і захаращенню русел річок, прибережних смуг відходами виробництва (тирса, лісова продукція, будівельні матеріали, стоки і т.п.). побутовими відходами.
11. Ознайомити з даним наказом особовий склад Управління під підпис.
 
kompДата: Пятница, 24.03.2017, 10:42 | Сообщение # 2
Сержант
Группа: Проверенные
Сообщений: 28
Статус: Offline
Заборона 2017
ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО РИБНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ
УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОГО АГЕНТСТВА РИБ НОГО ГОСПОДАРСТВА У ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ
НАКАЗ
21.03.2017 м.Ужгород №16
Про встановлення строків заборони вилову водних біоресурсів та визначення дозволених місць на період весняно-літнього нересту риби
Відповідно до статей 9, 10, 17 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», статей 38, 39, 40 Закону України «Про тваринний світ», керуючись пунктами 8.1, 8.2, 8.3 Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об'єктах України, затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 18.03.1999 №33, пунктами 3.14, 3.15, 4.4, 4.14.1., 4.14.3, 5.3. Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Держкомрибгоспу України від 15.02.1999 №19, Положенням про Управління Державного агентства рибного господарства у Закарпатській області, затвердженого наказом Держрибагенства від 15.07.2016 №229, наказом Держрибагентства від 15.03.2017 №141, розпорядженням голови Закарпатської обласної державної адміністрації від 16.03.2017 №118, на підставі обґрунтувань поданих науково-дослідними організаціями від 01.03.2.017 №26-03/93-17 та доповідної записки відділу іхтіології та регулювання рибальства від 20.03.2017, з метою забезпечення охорони та збереження середовища існування, шляхів міграції і місць природного відтворення риби та інших водних біоресурсів,
НАКАЗУЮ:
1. Визначати строк заборони на лов (добування) риби та інших водних біоресурсів з 25 березня по 15 травня 201 7 року.
2. Дозволити на заборонений період здійснення любительського рибальства однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега на наступних ділянках рибогосподарських водних об'єктах Закарпатської області:
на р. Тиса:
- від інформаційно-вказівного знаку «м, Рахів» вверх по течії до першого автомобільного мосту в м.Рахів;
- від місця впадіння р. Тересва (смт. Тересва) вверх по течії до місця впадіння р.Апшиця (с. Грушово) (крім гирлових ділянок);
- від місця впадіння р. Хустець (м.Хуст) вверх по течії до автомобільного мосту на с.Велятин.
- від газопроводу в околиці с.Тросник вверх по течії до газопроводу в околиці с. Мала Копаня;
на р. Ріка:
- від АЗС «Маркет» на в'їзді до смт. Міжгір'я вверх по течії до місця впадіння р. Репинка (крім гирла);
- від пішохідного мосту в с. Гонцош вверх по течії до автотранспортного мосту в с.Нижній Бистий;
на р. Боржава:
- від автотранспортного мосту в с.Бене вверх по течії до мосту в околиці с.Нижні Ремети;
на р. Уж:
- від підвісного мосту в с.Кам'яниця вверх по течії до автотранспортного мосту в м.Перечин;
~ від автотранспортного мосту об'їздної дороги м.Ужгорода вверх по течії до пішоходного мосту с. Оріховиця;
- від підвісного мосту ДПС на держкордоні з Словаччиною вверх по течії до автомобільного мосту по вулиці Баб'яка в м.Ужгород;
на р, Латориця:
- від автотранспортного мосту в с. Великі Лучки вверх по течії до автотранспортного мосту по вулиці Садовій в м.Мукачево;
- від автомобільного мосту по трасі Ужгород-Чоп вверх по течії до урочища Чомонинський ліс в околиці с.Велика Добронь.
на водосховищі Тереблянське з лівого берегу від першого заїзду вверх по течії до початку с.Мерешор;
на водосховищі Андріївське-Леанка по лівому березу від дамби (шлюзу) до зони відпочинку в межах лісового масиву;
на водосховищі Роман Потік (Горбок), за винятком затоплюваної території з другої сторони автодороги Мукачево-Хуст між с. Дунковиця та с. Доробратово;
3. Протягом періоду дії заборони На лов (добування) риби та інших водних біоресурсів (з 25 березня по 15 травня) та масового розмноження диких тварин (з 1 квітня по 15 червня) відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» забезпечити виконання планів спільних заходів та проведення рбйдів з органами національної поліції, екологічної інспекції та прикордонної служби, взаємодіяти з райдержадмінстраціями, виконкомами міських рад міст обласного значення, адміністраціями територій та об'єктів природно-заповідного фонду, обласним управлінням лісового та мисливського господарства, басейновим управлінням водних ресурсів при виконанні заходів з охорони та збереження середовища існування, шляхів міграції і місць природного відтворення риби та інших водних біоресурсів.
4. Відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» та відділу іхтіології та регулювання рибальства в межах повноважень, забезпечити неухильне виконання Плану заходів щодо підготовки і проведення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів у 2017 році, затвердженого Головою Держрибагентства 27.02.2017 та наказу Держрибагенства від 16.03.2017 №148.
5. Відділу іхтіології та регулювання рибальства довести до відома райдєржадміністрацій, виконкомів міських рад міст обласного значення та повідомити через засоби масової інформації підприємства, установи, організації і громадян, які при здійсненні будь-якої діяльності впливають або можуть вплинути на умови розмноження водних біоресурсів про встановлення строків нерестової заборони і проведення заходів з охорони водних біоресурсів.
6. Вважати таким, що втратив чинність наказ Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Закарпатській області від 01.03.2017 №71.
7. Контроль за виконання наказу залишаю за собою.
 
Рыбалка » форум о рыбалке » Закарпатская, Ивано-Франковская, Львовская » Запрет на ловлю рыбы в Закарпатской области (запрет на рыбалку в Закарпатской области)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:





Запрет на ловлю рыбы в Закарпатской области - Рыбалка - 19.05.2024
Форумы про рыбалку. Рыбалка в Украине.

ukr-Turizm Яндекс.Метрика
Рыбалка в Украине, форум о рыбалке.
>